خرمای ایرانی یکی از محبوبترین خرماها در بین جهان است. این میوه محبوب اما گران در بسیاری از کشورهای جهان طرفداران خود را دارد. صادرات آن در ایران نیز طی چند سال اخیر بسیار رونق پیدا کرده است. به طور کلی صادرات خرما در ایران به یکی از مهمترین روشهای درآمدزایی تبدیل شده است. اما تنها ایران نیست که از این راه به کسب درآمد میپردازد. کشورهای دیگری نیز از آن سود میبرند. در این مطلب بیشتر در مورد خرمای صادراتی و… صحبت خواهیم کرد.
مهمترین تولید کنندگان در ایران و جهان
خرما میوه خوشمزه و محبوبی که در برخی از کشورها به عنوان غذا استفاده شده و در برخی دیگر هم از آن در صنعت شیرینی پزی استفاده میکنند.
خرما سرشار از مواد معدنی مانند آهن، کلسیم، سدیم، منزیم و ویتامینهایی مانندA ، B ، C ، E ، K است. تولید کنندگان خرما انواع مختلف آن را به عمل آورده و در بازارهای جهانی عرضه میکنند. به همین دلیل است که صادرات خرما یکی از روش های درامد زایی دولت های تولید کننده آن است.
شمار ارقام خرما در جهان به 4000 نوع میرسد. اما ارقام صادراتی که بسیار گران و محبوب هستند، دگلت نور، مجول و خلاصاند. مجول گرانترین خرمای جهان بوده و هر واحد آن چیزی معادل 15 هزار دلار قیمت دارد. این خرما بومی مراکش بوده و در ایران نیز به خوبی رشد میکند.

رقم خرمای دیگری که در سطح جهانی محبوبیت دارد، خرمای دگلت نور است که بومی کشور عراق است. این خرما در بخشهای مرکزی خوزستان نیز به عمل میآید.
مهمترین تولید کنندگان خرما به ترتیب تولید در جهان به شرح زیر است:
1: مصر
2: عربستان صعودی
3: ایران
4: امارات متحده عربی
5: الجزایر
6: عراق
7: پاکستان
8: عمان
9: تونس
10: لیبی
کشور مصر بزرگترین صادر کننده خرما در سطح جهان است. صادرات خرما در این کشور در سطح عمده ای انجام می شود. در کشور ایران نیز 15 استان در زمینه تولید خرما فعالیت دارند. اما خرمای تولیدی و مناسب برای صادرات توسط 5 استان زیر عرضه میشوند.
1: کرمان
2: خوزستان
3: سیستان و بلوچستان
4: بوشهر
5: هرمزگان
ارقام مهم ایران که خرمای صادراتی هستند، شامل خرمای استعمران استان خوزستان، خرمای مضافتی استان کرمان، خرمای زاهدی استان فارس، خرمای کبکاب استان بوشهر و خرمای پیارم استان هرمزگان است.

مهمترین مصرف کنندگان ایران و جهان
روسیه، هند، عمان و مالزی بزرگترین وارد کنندگان خرمای ایرانی هستند. صادرات خرما ایرانی بیشتر به این کشورها محدود شده است. اما در چند سال اخیر کشورهایی مانند مصر و عربستان خرمای خود را به کشورهای اروپایی و حتی آمریکایی نیز صادر میکنند.
کشور هند بزرگترین وارد کننده خرما در سطح جهان است به طوری که هر ساله بیش از 211 میلیون دلار خرمای بازارهای جهانی توسط این کشور خریداری میشود. جمعیت بالای این کشور و هم چنین وجود مسلمانان زیاد در این کشور، تقاضای مصرف خرما را افزایش داده است.
بعد از هند، این امارات و مراکش هستند که در رتبههای دوم و سوم وارد کنندگان خرمای جهان قرار گرفتهاند. می توان نتیجه گرفت که صادرات خرما به این کشورها می تواند سود خوبی را به همراه داشته باشد.
مهمترین مصرف کنندگان خرما در ایران نیز به همان شهرهای جنوبی میرسد. بیش از 60 درصد مصرف کنندگان خرما در شهرهای جنوبی زندگی میکنند. برخی از شهرهای مرکز ایران نیز کمترین سهم مصرف خرما در ایران را دارند. استانهای جنوبی به طور متوسط 25 کیلوگرم خرما مصرف میکنند. این درحالی است که سایر استانها تنها 1 کیلوگرم خرما مصرف میکنند. از این میزان میتوان میانگین گرفت. طبق میانگینگیری، سرانه مصرف خرما در ایران برای استانهای جنوبی 7 کیلوگرم است. فارس، هرمزگان، خوزستان و کرمان بزرگترین مصرف کنندگان این محصول هستند.
پیش بینی بازار و تقاضای صادرات خرما
جهان در طی چند سال اخیر ثابت کرده که به دنبال دریافت غذاهای سالمی است که بتواند مردمش را با آن سیر کند. خرما هم میوه و هم غذایی است که میتواند یک وعده غذایی خانواده باشد.
تقاضا برای خرمای باکیفیت در سطح جهان روز به روز مصرف کنندگان خرما افزایش مییاند. بسته بندی شکیل و خرمای باکیفیت راز محبوبیت خرمای ایرانی هم هست. به همین دلیل ایران که اکنون در رتبه سوم قرار دارد، پتانسیل رسیدن به رتبه اول را دارد.
اما مشکل بازار ایران نبود برند سازی قوی است. با کمی تلاش و استفاده از بسته بندیهای بهتر، میتوان انتظار داشت تا 10 سال آینده تقاضا برای خرمای ایرانی در سطح جهان آنقدر افزایش یابد که ایران به رتبه یک صادرکنندگان خرمای جهان دست پیدا کند.
بیو الکسیرو (Bio Elixiro)با سابقه طولانی در تحقیق ،آزمایش و تولید مواد ارگانیک و داشتن چندین شعبه در سراسر دنیا تلاش میکند ،تا با ارائه محصولات طبیعی و ارگانیک گامی بلند برای سلامتی مشتریان خود بردارد.گروه تجاری گلدن مارت تحت برند بیو الکسیرو (Bio Elixiro) محصولات ارگانیک و طبیعی زیر را با مواد اولیه با کیفیت و بسیار مرغوب ارائه میدهد.
- • -خشکبار (پسته ، بادام،کشمش ،فندق ،بادام هندی و…).
- • -میوه خشک.
- • -ادویه جات (زعفران ،هل ،زیره و…).
- • -زرشک.
- • -زعفران و مشتقات آن از قبیل:
- • زعفران نگین
- زعفران سوپر نگین
- زعفران سرگل
- رعفران دخترپیچ
- • شربت زعفران.
- • نبات زعفرانی.
- • چای و دمنوش.
- خرمای پیارم
- خرمای مضافتی
- خرمای زاهدی
- خرمای کبکاب و غیره
- انواع فراورده های خرما :
- کلوچه خرما
- قهوه خرما
- شیره خرما
برای تهیه این محصولات در هرجایی از دنیا که هستید فقط کافی است با کارشناسان گلدن مارت تماس بگیرید و محصول بیو الکسیرو (Bio Elixiro) را سفارش دهید.
1 دیدگاه در “صادرات خرما چگونه انجام می شود؟”