دانستنی های ادویه جات, صادرات کالا

طرح توجیهی کاشت انواع زعفران

طرح توجیهی کاشت زعفران

در مقاله زعفران چیست؟ با این گیاه گزان قیمت و پرکاربرد آشنا شدیم. طرح توجیهی کاشت زعفران به بازار و کشاورزان نشان داد، که سود بالا در صنعت تولید زعفران باعث شده تا زمین های زیر کشت زعفران در 30 سال گذشته چندین برابر توسعه پیدا کنند.

طرح توجیهی کشت زعفران به سرمایه گذار لیستی از هزینه های اولیه و جاری و میزان سود در همان ابتدای کار می دهد و باعث می شود تا نیازی به هزینه ی مشاوره نباشد. همچنین از همان ابتدای تولید پیش بینی می شود که بیشترین سود از این تولید چقدر خواهد بود. 

این طرح مقیاسی است که در آن تمام هزینه های کاشت، داشت و برداشت را در کشت زعفران پیش بینی می کند. هر چند که این مرحله در تولید زعفران بسیار سخت تر از تولید خود محصول است، و نیاز به نیروی کار بیشتری دارد.

با توجه به سیاست های تغییر الگوی کشت و حمایت از کشت های کم آب و پر بازده و سود آور در میان سایر کشت ها، البته با توجه به مساعد بودن منطقه کشت زعفران است که می تواند هر ساله سود قابل توجهی نیز برای تولید کننده به وجود آورد.

در صنعت تولید و کاشت زعفران روشهای مدرن صنعتی نیز تاثیر بسزایی درهزینه های محاسبه شده در طرحهای توجیهی دارد، به این دلیل که در روشهای مدرن کشت  نیروی کار کمتری مورد نیاز است، در نتیجه منجر به کاهش هزینه های تولید کننده می شود.

درآمد کاشت زعفران

با توجه به قوانین حسابداری ومحاسبه میزان درآمد در ابتدای شروع به کار باید که هزینه های زیادی را محاسبه کنیم، تا مقدار سود خالص بدست آید.

نا گفته نماند که برخی از این هزینه ها فقط هر چند سال یکبار باید محاسبه شوند، یعنی نیاز نیست تا هر سال هزینه شوند.

از جمله این هزینه ها عبارتند از آماده سازی زمین کشاورزی و خرید پیاز زعفران، که هر چند سال یکبار نیاز است برایشان کشاورز و تولید کننده هزینه کنند.

پیاز های کاشته شده از 5 سال تا 10 سال عمر می کند، و معمولا بعد از 10 سال کاشت و برداشت زعفران زمین دیگر قوت اولیه را ندارد و نمی توانیم در این زمین مجدد زعفران بکاریم.

با توضیحات فوق و ذکر عوامل موثر در کاشت و تولید  که نشان می دهد  یک کاشت هزینه دار است،اما باید بدانیم که در آمد کاشت زعفران تقریبا سه برابر هزینه تولید آن است.

البته تمام هزینه ها در طرح توجیهی دقیق و واقعی مطرح می شود و نرخ 40 درصد تورم هم در نظر گرفته می شود.

سود آوری زعفران به هزینه های اولیه کاشت زعفران بستگی دارد، هزینه های بالا در مراحل طرح توجیهی کاشت  سبب می شود تا زعفران گران قیمت ترین ادویه دنیا باشد.

سرمایه اولیه در طرح توجیهی کاشت زعفران

سرمایه اولیه در طرح توجیهی کاشت زعفران بستگی به روش کشت و میزان سطحی که قرار است به زیر کشت برود و هزینه ای که قرار است بابت دریافت طرح توجیهی کاشت زعفران بپردازیم.

اگر کشاورز یا تولید کننده بخواهد به روشهای مدرن صنعتی در تولید و کشت زعفران فعالیت کند، می تواند به یکی از روشهای :

  1. سیستم گلخانه ای
  2. هیدروپونیک
  3. ایروپونیک

اقدام کند .

در روش صنعتی مدرن در ابتدای کاشت زعفران علاوه بر هزینه برای درخواست طرح توجیهی باید کشاورز هزینه احداث گلخانه را نیز در همان ابتدای کار تامین کند، البته باید بگویم که این طرح توجیهی برای احداث گلخانه نیز برنامه ریزی می کند، تا کشاورز بتواند با برنامه برای گرفتن وام اقدام کند و یا اینکه طرح راه حل دیگری پیش روی کشاورز می گذارد.

در سالهای اولیه کاشت  سرمایه ای به دست کشاورز نمی آید، اما در سالهای آتی کاشت  قطعا میزان سود بالایی به کشاورز می رسد.

طرح توجیهی کشت زعفران در گلخانه

زعفران گلخانه ای
زعفران گلخانه ای

طرح توجیهی کشت زعفران در گلخانه و به روش هواکشت ( ایروپونیک) را محاسبه و اعلام می کند.

صفر تا صد کاشت زعفران گلخانه ای به روش هیدروپونیک در طرح توجیهی دارای قسمت مالی دقیقی است، که در این طرح که در آن زعفران بدون خاک کاشته می شود، در مقدمه شروعی بر احداث گلخانه دارد، که در طرح توجیهی تخمین زده می شود.

در بحث طرح توجیهی موارد مهم دیگری هم مورد بررسی قرار می گیرند، از جمله این موارد مهم:

  1. برداشت زعفران در گلخانه
  2. محاسبه نرخ بازدهی و نقطه سر به سر
  3. برآورد کل سرمایه گذاری طرح و محاسبه سرمایه ثابت و سرمایه در گردش برای اجرای طرح

و همچنین بررسی مواردی که هم برای سرمایه گذاران و هم برای علاقه مندان مفید است، و راهنمای قابل اعتماد برای شروع کارو وام گرفتن و احداث گلخانه است.

مزایای زعفران گلخانه ای و ایروپوپیک

از آنجایی که طرح کشت گلخانه ای به روش هیدروپونیک جدید و نوپا است، متقاضیان زیادی در کشورهای گوناگون دارد، البته این استقبال در کشور چین بسیار بیشتر از سایر کشورها ارزش دارد و مورد استفاده قرار می گیرد.

سالهاست کشت زعفران به صورت سنتی در ایران و سایر کشورها متداول بوده است، و سطح بسیار وسیعی هم زیر کشت بوده است، اما کشت زعفران به صورت ارگانیک و گلخانه ای مزایای زیادی دارد، که مهم ترین این مزایا در کشت گلخانه ای و هیدروپونیک استفاده حداکثری از فضای زیر کشت است، چون به دلیل طبقه بندی و تراکم بالا کشت هیدروپولیک بیشتر مورد توجه و تقاضا قرار گرفته است.

به طور مثال در زمینی به مساحت 3000 متر مربع اگر گلخانه ای ایجاد کنیم، و کشت زعفران را به صورت گلخانه ای ادامه بدهیم، به اندازه 10000 متر مربع برداشت محصول خواهیم داشت، که علاوه بر افزایش یافتن سطح زیر کشت، به مقدار قابل توجهی نیز تولید خواهیم کرد، افزایشی در حدود 5 برابر محصول سنتی که این روش تولید ما را به این نتیجه می رساند که می توانیم با افزایش کشت گلخانه ای صادرات زعفران را افزایش دهیم و باعث سود آوری و ارزآوری در صنعت تولید زعفران داشته باشیم.

نتیجه

در کشت زعفران به روش مدرن صنعتی همانند روش سنتی طرح توجیهی بسیار مورد نیاز است برای کشاورزان به این دلیل که در کشت  هم پیش بینی هزینه ها ضروری است و هم مدیریت خوب تغذیه مواد معدنی تا با ترکیب محلول غذایی و رطوبت در تولید به عملکرد بهتر و کیفیت برسیم.

با توجه به بررسیهای کارشناسان و طرح توجیهی این موضوع تایید شده است، که کشت زعفران در محیط داخلی باعث می شود ما محصول با کیفیت تری بدست آوریم و کشت محصول را در محیط داخلی گسترش دهیم، فقط به این دلیل که محصولی که در محیط داخلی تولید می شود بسیار با کیفیت تر از محصولی است که در فضای خارجی تولید می شود، به این دلیل که در محیط داخلی راحت تر می توانیم کنترل کنیم، پس محصولات با کیفیتی بدست خواهیم آورد.

جالب ترین و جدیدترین اخبار و آموزش های تجاری، بازرگانی و بین المللی را تنها در مجله گروه بازرگانی گلدن مارت دنبال کنید.

خرید و قیمت انواع زعفران

1 دیدگاه در “طرح توجیهی کاشت انواع زعفران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *