فرش

فرش زربافت و قیمتی

فرش زربافت ایرانی

اولین فرش زربافت و بسیار قیمتی ایرانی فرش بهارستان بود. بعد از آن شاهان زیادی تلاش می کردند تا اثری جاودانه همچون بهارستان داشته باشند. در دوره صفویه با رونق قالی بافی به دستور شاه اسماعیل صفوی و ایجاد کارگاه های فرش بافی و انتقال هنرمندان به پایتخت این امر میسر شد و از آن دوره بود که فرش زربافت و یا زربفت مشهور شد. در دوره صفویه کارگاه های قالی بافی زیادی دائر بود که معروف ترین آنها : شهر‌های اصفهان، تبریز، مشهد، کاشان، رشت، قم، هرات و ساوه بودند که از بین آن‌ها، اصفهان، کاشان و یزد بدلیل نوع بافت و طرافت فرش های بافته بسیار مشهور بودند.

فرش های زربافت درقرن 16 میلادی در تعدا زیادی بافته شده است. تا به جال از این فرش های زربافت 400 تخته شناخته شده ولی ممکن است که تعداد این فرش ها از 800 تخته نیز بیشتر باشد.این فرش ها بدلیل زیبایی و گرانقیمت بودنش به اروپا فروخته شده بود. زیبایی فرش زربافت ایرانی به جدی بود که صاحبان این فرش ها ترجیح میدادند که بصورت تابلو به دیوار آویزا شود.

فرش زربافت کالای صادراتی ارزنده و قیمتی دوران صفویه بود بدین صورت که علاوه بر اینکه در بافت این نوع فرش از ابریشم استفاده میدشه است ، از طلا و نفره نیز استفاده میشد. همین امر باعث زیبایی و چشم نوازی این نوع فرش شده و آنرا زبانزد خاص و خام کند . با این روش پارچه های سیمین و زربافت نیز تولید میشده و بسیار گرانبها بوده است.

خصوصیات ظاهر فرش زربافت

فرش های زربافت به این شکل هستند که گل های برجسته ای دارند . نکته قابل بیان در این نوعفرش این است که قسمت غیر برجسته فرش زربافت گلیم بافی می شود.ولی گلیم بافی در این نوع فرش دارای تفاوتی نیز می باشد.تفاوت در این است که قسمت گلیم بافی از چند دسته نخ سیم تاب که به موازات یکدیگر هستند استفاده میگردد. رنگ این سیم ها بستکی به جنس طلا ،نقره و یا مس بودن آن متفاوت است.

فرش های زربافت ایرانی
فرش های زربافت ایرانی

نخ سیم تاب در فرش زربافت

این نخ در بافت فرش زربافت بکار میرود و مراحل اماده سازی آن به این صورت است که نوار باریک و نازکی دور نخ ابریشم ایجاد می شود که براساس آزمایشات 98 درصد این روکش های فلزی از جنس نقره می باشند و تنها در 2 درصد باقی مانده از جنس طلا و یا سرب هستند. مراحل کار به این صورت بوده است که ورق نازک نقره با خالص بودن زیاد جیوه اندود می شود و در ادامه با ورقه نازک طلا روکش کشیده میشود. بعد از این مرحله حرارت ملایم به آن داده می شود. هنگامی که سرد شد از غلط های فلزی این نخ عبور داده شده تا نازک شوند . بعد از این مرحله با قیچی بریده  میشوند . در ادامه به کارگاه منتقل می شوند  تا با ابزارهای مخصوص دور نخ های ابریشمی پیچیده شود.

فرش های زربافت ایرانی
نخ سیم تاب

معروف ترین فرش های ایرانی

کشور ما افتخار این را دارد که بزرگترین فرش در جهان بدست قالی بافان ایرانی بافته شده است. این فرش دستباف در شهر نیشابور است و در مسجد شیخ زاید ابوظبی قرار دارد . این فرش توسط 1200 قالی باف زن نیشابوری در 18 ماه بافته شده است . مواد اولیه بکار رفته در این فرش مرغوب ترین الیاف از پشم سیرجان و نیوزلند است . در این فرش دو میلیردو و سیصد میلیون گره بکار رفته است و ابعادش 132 متر طول و 48 متر عرض می باشدکه  در حدود 6000 متر مربع می شود.

فرش های زربافت ایرانی
فرش ویس کرمان

همچنین گرانترین فرش جهان که متعلق به ایران می باشند فرش زیر هستند:

۱- فرش ویس کرمان متعلق به قرن ۱۶ با ارزشی معادل ده میلیون دلار

۲- فرش ابریشمی اصفهان متعلق به قرن ۱۶ ارزش: ۴ میلیون و ۴۵۰هزار دلار

۳- فرش ابریشمی دیگری از عهد صفویه متعلق به ۴۰۰ سال پیش ازرش: نزدیک به ۴ میلیون دلار

۴- فرش تبریز متعلق به قرن ۱۶ ارزش: معادل ۲میلیون و ۴۰۰هزار دلار

گروه تجاری گلدن مارت تامین کننده انواع محصولات ایرانی و خارجی همواره در خدمت مشتریان عزیز می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *